Albanelin este născut la Pașcani pe 18 august 1969. A urmat liceul militar și școala militară și a activat în Ministerul apărării cu funcția de căpitan în domeniul rachetelor nucleare.
În prezent este manager de siguranță alimentară și administratorul firmei „Paradisul gusturilor alese”. De peste 22 de ani este instructor de yoga și practicant yoga în cadrul MISA de 28 de ani.

 

Primele rezultate remarcabile în plan spiritual au apărut în anul 1999 când, prin grația Ghidului nostru spiritual a trăit starea de Revelare a Sinelui.
Este coordonatorul unui grup de Revelare a Sinelui ce a fost înființat în anul 2002 prin intermediul căruia a ajutat sute de oameni pe calea revelării sinelui suprem Atman cu susținerea Ghidului Spiritual. Activitățile de grup sunt bazate pe Arta binecuvântării, energia formei, energiile specifice punctelor cardinale și intercardinale, proporția numărului de aur, efectul de paratraznet al voinței atotputernice a lui Dumnezeu Tatăl și comuniunea cu Atributele Dumnezeiești.

 

*****

 

1. Titlul conferinței susținute de Albanelin Iftimi în cadrul taberei „Vira într-un prelung extaz 2022”:

„Cele «8 + 2» etape distincte, pur interioare, care ne ajută la trăirea stărilor de Nirvikalpa Samadhi prin adorație frenetică de Dumnezeu, abandon total și eroism legendar”.

Conferința prezintă o tehnică în 8 + 2 etape distincte, prin intermediul căreia se urmărește identificarea treptată cu vibrația Sinelui Suprem Nemuritor Atman. Fundalul interior pe care se realizează aceasta prezintă 3 aspecte esențiale cum ar fi: adorația frenetică față de Dumnezeu, Abandonul total în Dumnezeu și starea de eroism legendar.
Toate acestea ne conduc conștiința către o stare de extaz dumnezeiesc cunoscută în tradiția yoghină sub numele de Nirvikalpa Samadhi. Este cea mai înalta stare de extaz dumnezeiesc ce ne revelează esența ființei noastre, Sinele suprem nemuritor Atman.

2. Exemplificarea spirituală are ca temă:

„Starea exemplară de eroism legendar ce ne revelează identificarea perfectă cu Dumnezeu Tatăl”.

Această exemplificare urmărește transcenderea tuturor limitărilor prin abandonul aspectelor personale: a conștiinței obișnuite (manas), a sufletului (jivatman), a voinței egotice și a întregii ființe, cu toate aspectele ei, în Ființa infinită a lui Dumnezeu.
Este vorba despre eroismul legendar ce ne impulsionează să „luăm cu asalt Împărăția cerurilor”, să ne dizolvăm prin adorație și abandon total în Dumnezeu.