Profesor BARTHA ZOLTAN
fondatorul și președintele Școlii de Astrologie „Helios”

„M-am născut pe 9 august 1974. Am practicat diferite sporturi încă din copilărie, iar artele marțiale la nivel de performanță. Întotdeauna am simțit o uimitoare atracție către natură, predominant către munți, ceea ce m-a impulsionat să devin ghid montan încă de la vârsta de 19 ani. Sunt pasionat de escalada sportivă (climbing), mountain bike, drumețiile montane, înot, schi nautic. Din adolescență am fost atras de tradițiile spirituale străvechi – tradiția egipteană, atlantă, grecească, mayașă, orientală și mai ales de tradițiile bazinului carpatic.

Am absolvit Facultatea de Științe Economice, specializarea în management-marketing.

Din 1994 am început practica yoga și studiul astrologiei. Toate cunoștințele și experiența dobândită în sfera astrologiei au la bază o cercetare temeinică autodidată, prin care am urmărit să descopăr micile și marile secrete ce stau la baza succesului, armoniei, împlinirii și evoluției spirituale ale ființelor umane. În 1998 am pus bazele Centrului de Cercetări și Aplicații Astrologice „Helios” și am înființat Școala de Astrologie Helios.

Aspirația de a mă cunoaște din ce în ce mai bine și de a înțelege mecanismele psihicului uman, mi-au trezit apetitul de a studia și a participa la multe cursuri de dezvoltare personală, inteligență emoțională, lidership, programare neurolingvistică, time-management etc.

Practica diverselor tehnici de yoga și îmbinarea valorilor autentice ale creștinismului cu spiritualitatea orientală, m-au ajutat să înțeleg și să adopt un stil de viață echilibrat. Întreaga mea viață a fost revoluționată începând de la relații, dietă alimentară, stabilirea priorităților, hobby-uri conexe cu natura etc. Descoperirea și experimentarea misterelor continenței erotice amoroase și ale principiilor tradiției tantrice, a reprezentat un moment de răscruce și pot spune că mi-a rescris direcția destinului.

Locuiesc în Cluj-Napoca alături de soția mea, Narcisa, de peste 22 ani, iar relația noastră a fost și este pentru amândoi o reală trambulină spirituală. Împreună coordonăm activitățile Școlii de Astrologie „Helios” și amândoi suntem instructori de yoga. Organizăm diverse evenimente spirituale, susținem conferințe și workshopuri ce au ca și scop ridicarea calității vieții și transformarea spirituală, respectiv oferim consiliere personală. Și toate acestea ne umple de o mare bucurie și încântare.”